می توان ادعا کرد که صنف اتحادیه کباب و حلیم و غذاهای سنتی یکی از اولین اتحادیه های شکل گرفته در شهر تهران می باشد. زمزمه تشکیل این اتحادیه صنفی از اوایل سال ۱۳۱۵ شروع شد و پس از طی نمودن مراحل قانونی و پیگیری های زیاد آغاز به فعالیت نمود. بنیانگذاران این اتحادیه در اواخر سال ۱۳۱۵ توانستند این اتحادیه را به ثبت برسانند.
مکان اولیه این اتحادیه در اتاقی در طبقه فوقانی ساختمانی واقع در امامزاده سید اسماعیل، چها راه سیروس (خیابان مصطفی خمینی کنونی) قرار داشت. با چند نفر از اعضاء همین صنف که عبارتند از آقایان: حاج عباس تمدن نژاد (رئیس اتحادیه و سید محمد اعلاء هاشمی، حاج احمد مطیعی، حاج رمضان اکبری و حاج علی سلطانی پناه کار خود را آغاز کردند. پس از مدتی این اتحادیه به مولوی، میدان کاه افشان منتقل شد و باز به ریاست همان افراد کار خود را ادامه دادند.
پس از چندی مکان اتحادیه به خیابان وحدت اسلامی (شاهپوری سابق) نبش کوچه رشید ثانی منتقل شد و به رسایت آقایان حاج عباس تمدن نژاد و و اعلا< هاشمی و حاج احمد مطیعی، حاج رمضان و حاجی سلطان پناه و هوشنگ جلیلی و دیگر پیشکسوتان کار خود را ادامه داد و لازم به ذکر است که در حال حاضر شرکت تعاونی در همین مکان دایر است.
دوره های بعدی به ریاست حاج آقا ایروانی و هئیت مدیره ایشان و پس از آن آقای حاج محمد کلانتر و هئیت مدیره ایشان و در دوره بعد نیز به ریاست آقای علیرضا فرشید رخ اداره گردید.
در حال حاضر نیز آقای حسین محمدی ریاست اتحادیه را به عهده دارند که امید آن می رود با توجه به اینکه مدیریت جدید نیروی جوانی با اهداف و برنامه های بسیار سازنده هستند، اتحادیه بتواند کارهای مثبت و مفیدی را برای اعضاء این صنف انجام دهد و با کارهای زیربنایی که صورت گرفته است سطح کیفی اتحادیه مسیری رو به رشد را در پی داشته باشد.
مسئولان این اتحادیه برای پیشبرد بسیاری از وظایف محوله در ارتباط با اعضاء صنف و عموم مردم به عنوان مصرف کنندگان اقدام به استفاده از مشاوران متبحر در زمینه حقوق، مالیات، بیمه و اقتصاد نموده است.
اعضاء هئیت مدیره این اتحادیه مهمترین وظیفه خود را اجرای طرح تکریم ارباب رجوع قرارداده و همواره خود و تمامی کارکنان را در جهت فعالیت صادقانه برای انجام امور محوله مسئول و پاسخگو می دانند. در حال حاضر این اتحادیه بالغ بر ۲۰۰۰۰ عضو دارد و ۹۰۰۰ واحد صنفی بدون جواز و متقاضی دریافت جواز کسب از این اتحادیه می باشند.
بسیج اصناف در این اتحادیه مانند سایر ارگانهای مرتبط، حضوری فعال و گسترده برای حفظ و نگهداری دستاوردهای عظیم و ارزشمند انقلاب اسلامی داشته و دارد و همواره برای حل معضلات صنفی، ساعی و کوشا می باشند و بازوی توانا برای هئیت مدیره بشمار می روند.
با توجه به حوزه فعالیت و مشکلات احتمالی پیش روی اتحادیه و صنف، مسئولان این اتحادیه ارتباط مستمری به صورت مکاتبه و نامه نگاری، مذاکره و مراجعه حضوری و برقراری جلساتی با وزارتخانه های بازرگانی، اقتصاد و دارایی، کار و امور اجتماعی، شهرداری تهران، نیروی انتظامی (معاونت نظارت بر اماکن عمومی)، مجامع امور صنفی و دیگر اتحادیه ها داشته و خواهند داشت.
امید است روز به روز در پیشبرد اهداف عالی این صنف موفق و پیروز باشیم.